Echte rust

Een bijzonder rustige locatie, omringd door alle faciliteiten. Geen drukke weg voor de deur, maar het gezellige gezoem van een dorp in de achtergrond. En ’s nachts, de rust die we allemaal zoeken. DE MAGDELEIN heeft echt een bijzondere ligging.

Direct aan de natuur en aan het water.

Vanaf de voordeur van DE MAGDELEIN stapt u direct in de natuur. De groene omgeving nodigt u uit tot bijzondere wandelingen, fijne fietstochten over de dijken en tussen de bloesems, of heuse zeiltochten over het water. Naast de directe omgeving van het Schulensmeer zijn er bijzonder veel mogelijkheden tot vertier. Het rijke verenigingsleven en de uitgebreide infrastructuur maken het plaatje compleet.

Het Schulensmeer zelf heeft geen introductie nodig. Het is het grootste binnenwater van Vlaanderen en wordt gevoed door de Demer. Het omliggende natuurgebied herbergt duizenden prachtige vogels, en is zo een unieke trekpleister voor natuurliefhebbers. Wandelaars, fietsers of watersporters kunnen hun hart ophalen in dit paradijs. Het gebied is de toegangspoort tot de Wijers, een Europees landschapspark dat zich over 7 gemeenten uitstrekt.

Gelukkig koppel met boek in de zetelVader en zoon spelend in de leefruimteGelukkig koppel dinerend in de tuin

Sport en verenigingsleven

Schulen heeft een rijk sport- en verenigingsleven. Traditionele sporten als tennis, voetbal, tafeltennis, fietsen of zeilen; of nieuwe sporten zoals fitness, padel of mountainbiken: in Schulen vindt u ongetwijfeld uw ding. Rekent u daar nog de omliggende woonkernen bij, dan is het aanbod grenzeloos.

Schulen is en blijft een dynamische woonplaats, met een gezonde mix van alle generaties. 

Mountainbikers in de omgeving van Hoeselt

Fietsen en wandelen

In Hoeselt is het heerlijk fietsen en wandelen. De streek leent zich uitstekend tot ontspannende tochtjes: rustgevende velden en de jaarlijks terugkerende bloesems staan garant voor een bijzondere beleving.

Vanuit de tuin van De Hemelijn wandelt u rechtstreeks de omliggende boomgaarden in. Het domein heeft een directe verbinding met de achterliggende wandelweg. Via de fietsknooppunten kunt u op een unieke manier de wijde omgeving verkennen. Hoeselt is daarnaast een toplocatie voor mountainbikers. U kunt het hele Euregio-netwerk ontdekken vanuit het bewegwijzerde mountainbikeparcours Hoeselt/Bilzen.

In de zomer kunt u meedoen met de Raadselroute, een spannende fietsspeurtocht door het heuvelachtige landschap.

Fantastistische ligging

Naast de aanwezigheid van het vele groen, geniet Schulen van een uitzonderlijke locatie tussen Hasselt, Lummen en Diest. Het Klaverblad (E313- E 314) is vlakbij. DE MAGDELEIN ligt dan weer op wandelafstand van het Station van Schulen.

Bekijk Locatie in Google maps
Wandelaar in de boomgaarden in nabijheid van Hoeselt en omstreken